Over KimDC

Als kind hield ik al van bewegen: lopen, dansen, acrobatische gymnastiek…

Uiteindelijk moest ik stoppen met acrobatische gymnastiek door last in mijn rug van die diepe backbends onbewust te doen. Jaren later kwam ik in een auto-ongeluk terecht waardoor ik een zware whiplash had en deze pijn maar niet weg kreeg , wat ik ook deed.

Ik had al wel gehoord van yoga en dat dit goed is voor je rug en nek ,dus mijn curieuze zelf dacht kom laten we dat eens proberen. 

Zoals bij iedereen is alle begin moeilijk, ook voor mij. Maar oh wat was het fijn om zo te bewegen in je lichaam en om dan die brug te doen die ik ook als kind in mijn acrogym deed maar dan zonder die pijn te voelen. Dit was wat me eerst en vooral terug bracht naar die mat in die yogaruimte.

Maar des te meer ik dit deed, des te minder ik die whiplash voelde tot die zelfs volledig verdween. Als ik even stopte met mijn yoga practice omdat ik “een luie maand” had en die zelfdiscipline soms oh zo moeilijk is, voelde ik die spanningen in nek en rug wel terug komen.

Na een periode begon ik hier nog zoveel meer in te vinden, ik nam de yoga mee naar buiten als ik van die mat kwam. Ik reageerde anders op situaties, ik kon beter relativeren, mijn eigen grenzen bewaken, ik werd bewust van mijn lichaam en begon meer zorg te dragen voor mezelf. Voor mij is het een totaal plaatje omdat ik door yoga zowel mijn lichaam als geest sterker en meer flexibel kan maken.

Omdat yoga zo’n grote invloed had op mijn leven besloot ik om een yoga teacher training bij yogalife te gaan volgen. Niet specifiek om les te geven maar om hier dieper in te gaan en meer te weten te komen over yoga. Maar wat een diepgaande transformatie was dit! Uiteindelijk ben ik dan toch gestart met lesgeven stap voor stap en met een bang hartje wat uiteindelijk uitgroeide tot mijn grootste passie die ik heel graag met jullie wil delen. 

Gevolgde opleidingen:

  • 200H yogalife foundation 2016 Leuven
  • 50H Yin yoga met Joe Barnett 2017 Brussels
  • 25H  SUP yoga met Rosita Jan 2017 Malta 
  • 50H Vinyasa coreflow met Marlene Henny 2018 Amsterdam 
  • 50H Yin yoga met Gabriel Azoulay 2018 Antwerpen
  • 100H Yoga therapy by Tina Nance 2019 Bali 
  • OTCG Traditionele chinese geneeskunde, chinese massage en mobilisatietechnieken  aan KDG