Lessen

Hatha yoga

Is onze basis yoga. De meer statische houdingen de je beheersing doen krijgen over lichaam en geest. Deze milde yang (actieve) yogavorm heeft houdingen die stabiel en comfortabel zijn maar je toch uitdagen. Brengt je lichaam meer balans, flexibiliteit, bewustwording en kracht.

Op woensdag ochtend laten we onze houdingen iets vloeiender in elkaar overgaan om zo rustig ons lichaam wakker en flexibel te maken.

Elke maandag om 20u00 en woensdag om 9u30 te Geel.

Vinyasa yoga

Is een poweryoga waarbij je op het ritme van je ademhaling vloeit van de ene houding naar de andere in een sequence. Deze sequence zal altijd variëren zodat er altijd wel iets nieuws in de les komt. De vinyasa flow zorgt ervoor dat de bloedsomloop op gang komt en de zweetklieren gestimuleerd worden. Hierdoor zal je afvalstoffen beter kwijt kunnen en je lichaam zal gereinigd worden. Doordat de spieren en organen ook een betere doorbloeding krijgen kunnen spierklachten voorkomen worden, verminderen of zelfs verdwijnen. De ademhaling zal voor meer rust, ontspanning maar ook energie zorgen. Met deze yogavorm versterk je je spieren, uithouding en flexibiliteit terwijl je tegelijk ook stress en spanningen reduceert.

Elke woensdag om 19u00 te Geel.

Yin yoga

Rust in lichaam en hoofd. De essentie van yin is overgave, het kunnen loslaten. Het is een rustige meer meditatieve vorm waarin je houdingen voor een langere tijd aanhoudt. Door te ontspannen in deze houdingen verlengt het bindweefsel zich rond de gewrichten en vergroot de elasticiteit. Dit maakt dat yin yoga ideaal is om letsels te voorkomen. Yin geeft een kalmerende en verbeterde balans tussen lichaam en geest. Verhoging van je weerstand alsook meer flexibiliteit in je heupen en bekken. Verlaging van je stressniveau en een betere nachtrust.

Elke woensdag om 20u15 te Geel.

Yoga Therapy

Is een combinatie van Hatha yoga en traditionele Chinese geneeskunde.

Hierin werken we met de 5 elementen-leer om ons lichaam op een natuurlijke manier te harmoniseren. Stimuleren van je energie en het zelfhelende vermogen van je lichaam staan hier centraal. 

Elk element heeft zijn yin en yang orgaan alsook zijn meridianen.

We werken met de 12 Chinese meridianen, dit zijn symmetrische energetische banen die de acupunctuurpunten en organen verbinden. We gebruiken in onze houdingen onze ademhaling en ons bewustzijn om onze Qi of levensenergie door deze meridianen naar onze organen te sturen waardoor we werken op dieperliggende disbalansen in ons lichaam.

Wekelijks werken we aan een ander element.

Elke  zaterdag om 11u00 te Geel.

The barre workout

Een complete body workout. Het is een mix van yoga, pilates, en ballet dat op een stevig tempo wordt gegeven. Tijdens deze workout worden snelle en vloeiende bewegingen afgewisseld met krachttraining. In deze les maken we gebruik van een balletbarre, gewichtjes, pilatesbal en een weerstandsband. Deze workout zal zorgen voor lange gestroomlijnde spieren. Om zo een sterk, fit, elegant en flexibel lichaam te bekomen.

Elke maandag om 18u45 te Geel.

Alle nodige materiaal is steeds aanwezig tijdens de lessen maar je mag ook je eigen materiaal meenemen.

LET OP , plaatsen zijn beperkt dus inschrijven is verplicht.

Inschrijven voor de lessen of meerdere info verkrijgen kan via mail op info@kimdc.be